Alles over investeren

Investeren voor jongeren

Ook uitgelegd in een video:

Investeren voor jongeren

Delen
Delen
Delen
Delen

Veel jongeren hebben interesse in geld en hebben de droom om op een dag financieel onafhankelijk te worden. Maar hoe wordt je op een dag financieel onafhankelijk? Door te scrollen op het internet of door het kijken van Youtube video’s kom je vaak al gauw uit op beleggen. Inderdaad, dit is een geweldige strategie om op de lange termijn veel geld te kunnen verdienen. Maar hoe werkt beleggen nu daadwerkelijk tijdens jouw jonge levensjaren?

Waarin kunnen jongeren beleggen?

Als het gaat om beleggen dan kun je dat doen op vele mogelijke manieren. Toch zullen de meeste investeerders het er over eens zijn dat de twee beste opties investeren in vastgoed of aandelen zijn. 

Het nadeel van investeren in vastgoed is echter dat je een aardig startkapitaal nodig hebt. Het kopen van een onderpand zoals een huis, grond of appartement kost immers veel geld. Jongeren staan er om bekend dat ze (nog) niet veel geld beschikbaar hebben. Investeren in vastgoed is voor later erg interessant, maar voor de meeste jongeren is deze manier van investeren simpelweg nog niet weggelegd. Gelukkig is er voor jongeren een erg goed alternatief namelijk beleggen in aandelen!

Aandelen zijn als het ware stukjes waarde van een bedrijf. Als jij een aandeel koopt van het bedrijf Apple dan bezit jij als het ware een stukje van het bedrijf Apple. Op papier ben jij zelfs eigenaar van het bedrijf zonder dat je ook daadwerkelijk werkzaam hoeft te zijn bij het bedrijf. Een aandeel kan in waarde stijgen en dalen. 

Koop jij een aandeel en het aandeel stijgt in waarde? Wanneer jij het aandeel weer verkoopt heb jij winst gemaakt. In de financiële wereld wordt dit ook wel rendement genoemd. Echter koop jij een aandeel en daalt het aandeel in waarde? Wanneer jij het aandeel verkoopt maak jij verlies. 

Zoals je ziet is beleggen in aandelen niet zonder risico. Jouw aandelen kunnen immers in waarde dalen en dan kost het jou geld. Gelukkig is investeren in aandelen niet zo gevaarlijk als sommige mensen jou willen doen geloven. Tenminste als jij weet wat je doet!

Hoe kunnen jongeren beleggen in aandelen?

De meest succesvolle investeerder ooit kan het niet vaak genoeg benadrukken. Warren Buffett leert zijn studenten altijd dat je risico loopt wanneer jij niet weet wat je doet. Wanneer jij zo maar wat verschillende aandelen koopt dan zul jij geen geweldige winsten behalen. Kortom het meest belangrijke deel van beleggen is dat jij goed weet hoe je moet investeren.

Of jij nu een jonge beginner bent of een ervaren belegger die al tientallen jaren investeert, de manier om een goed aandeel van een slecht aandeel te onderscheiden zal hetzelfde zijn. 

De beleggersstrategie kan wel erg verschillend zijn. Tijdens jouw tiener of twintiger jaren heb je doorgaans over minder geld te beschikken. Oftewel tijdens jouw jonge jaren ben jij vooral gefocust om jouw vermogen zo hard mogelijk te laten groeien. Iemand die van plan is om over 10 jaren met pensioen te gaan wil natuurlijk niet het risico lopen om nog een groot deel van zijn vermogen te verliezen. Hij zal weer een andere strategie toepassen bijvoorbeeld door meer te investeren in bekende bedrijven of dividend aandelen die weliswaar minder hard groeien, maar ook bekend staan om hun passief inkomen uit dividend.

Wat jij als (jonge) beginner het beste kunt doen naar mijn mening? Koop slechts één aandeel en niet verschillende aandelen. Of jij nu van plan bent om een miljoen te investeren of slechts 100 euro, koop slechts één aandeel. Wellicht vraag jij je af waarom? Zoals met zoveel dingen in het leven bestaat er een mogelijkheid dat je in het begin fouten zult maken. Nu is dit absoluut niet erg, want je zult er van leren en je zult door de fouten een betere investeerder worden, maar je wilt natuurlijk niet door eventuele beginnersfouten meerdere duizenden euro’s verliezen. Koop uiteraard niet zomaar een willekeurig aandeel, maar ga opzoek naar een geweldig aandeel die aan alle eisen voldoet en koop het voor de juiste prijs. 

Wacht vervolgens een paar maanden en bekijk hoe jouw aandeel heeft gepresteerd. Heb jij precies uitgevoerd wat jij hebt geleerd? Grote kans dat het aandeel (flink) in waarde is gestegen en dat je op papier al een leuk rendement hebt kunnen behalen. Waarschijnlijk voel jij dat je inmiddels een stuk zekerder bent geworden als het gaat om zelf beleggen en je voelt dat je er nu klaar voor bent om meer geld te investeren. Herhaal deze strategie keer op keer tot je een geweldige beleggersportefeuille hebt opgebouwd.

Ten slotte is het belangrijk om als jongere alleen geld te investeren waarvan jij zeker weet dat je het voorlopig niet hoeft te gebruiken. Veel jongeren hebben bijvoorbeeld de ambitie om te gaan studeren, een rijbewijs te halen of uit huis te gaan. Uiteraard kosten deze dingen (veel) geld dus houd jouw ambities in de nabije toekomst in de gaten. 

Persoonlijk ben ik ook begonnen tijdens mijn tienerjaren. Ik kreeg op mijn achttiende een grote interesse voor investeren en aandelen door het bekijken van talloze Youtube video’s en boeken. In het begin keek ik vrij kritisch naar deze Youtube video’s, want hoe groot is de kans dat zij gewoon puur geld aan mij willen verdienen?

Na vele video’s later kwam ik erachter dat enkele bekende personal finance youtubers erg veel waarde in hun video’s gaven. Ik kreeg steeds meer interesse en wilde zelf gaan beginnen met beleggen in aandelen! Na het bekijken van talloze video’s had ik voor mijn gevoel voldoende kennis om te gaan beginnen met investeren. Inmiddels was ik negentien jaar en kocht ik mijn allereerste aandeel. Dit aandeel was van het bedrijf Apple. Door Apple goed te onderzoeken, kwam ik erachter dat het bedrijf een geweldige investering was om mijn geld in te stoppen en op de lange termijn te laten groeien. 

In minder dan een jaar tijd steeg het aandeel tot ongekende hoogtes en heb ik een geweldig rendement van maar liefst 105 procent rendement kunnen realiseren. Door mijn eerste aandeel kreeg ik genoeg vertrouwen om meer aandelen te kopen van andere geweldige bedrijven en zo is mijn investering loopbaan begonnen tijdens mijn tienerjaren. Ik heb spijt gehad dat ik niet eerder ben begonnen met beleggen.

Twijfel jij nog steeds?

Door mijn kennis en persoonlijke ervaring te delen, hoop ik zoveel mogelijk jongeren te inspireren om het volwassen leven zo sterk mogelijk te beginnen. Het is geen geheim dat jij op de lange termijn mits jij voldoende kennis hebt erg vermogend kunt worden door jouw geld voor jou te laten werken. 

Merk jij echter dat er toch nog een stukje angst bij jou zit die het beginnen met beleggen in de weg zit? Ik nodig jou uit om op de knop hieronder te klikken. Via deze knop wordt jij naar een ander waardevolle pagina op deze website geleid die jou laat zien wat voor geweldige resultaten er wel niet mogelijk zijn, wanneer jij als tiener begint met investeren. 

Tot slot

Heb jij dit artikel gelezen en vind jij dit waardevolle, interessante en leerzame content? Dan weet ik zeker dat jij mijn cursus genaamd”investeren in aandelen doe je zo” nog waardevoller, interessanter en leerzamer gaat vinden! Weet jij nog dat ik tijdens stap twee het had over de cruciale vijf groeicijfers die elke belegger zou moeten analyseren? Tijdens mijn cursus zal jij onder andere het volgende leren:

  • Hoe jij de vijf cruciale groeicijfers eenvoudig zelf kunt berekenen
  • Waar jij GRATIS alle belangrijke informatie voor jouw analyses vandaan kunt halen
  • Hoe jij zelf eenvoudig de debt ratio kunt berekenen
  • Hoe jij zelf berekend hoeveel een aandeel nu precies waard is
  • En nog veel meer…
Ben jij nieuwsgierig en wil jij meer informatie over deze cursus?

Klik dan op de knop hieronder.

Hoe investeren in aandelen?

Ontdek hoe jij vrijwel zonder risico een jaarlijks rendement kunt behalen van 20% of meer!
Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie