Alles over investeren

Wat is een realistisch rendement?

Wat is een realistisch rendement?

Delen
Delen
Delen
Delen

Iedere investeerder zal zich wel eens hebben afgevraagd hoe hij het doet vergeleken met de markt of hoe hij het doet ten opzichte van andere investeerders. Ben jij nog niet begonnen met investeren? Dan vraag jij je vast wel eens af wat voor rendement jij nu kunt verwachten als jij gaat beginnen. Is het zo dat je als beginner al snel een hoog rendement kan maken? Of mag je al tevreden zijn als je überhaupt winst maakt? In dit artikel leg ik dat aan jou uit op basis van mijn eigen ervaring.

Voor de meeste investeerders is een gemiddeld jaarlijks rendement van 8 procent erg realistisch. Zij volgen namelijk vaak een beleggerstrategie die als defensief wordt beschouwd. Zo investeren de meeste mensen of in ETF’s die als het ware de resultaten van de beurs volgen of zij investeren in waarde aandelen zoals aandelen van grote banken of bedrijven als Unilever. 

Risico en rendement gaan vaak hand in hand, maar gelukkig is er een manier om jouw rendement op een eenvoudige manier flink te verhogen, terwijl je jouw risico’s flink kunt inperken…

Wat voor rendement kan jij verwachten?

In de beleggerswereld bestaan er veel meningen over wat nu precies een realistisch rendement is en wat jij nu kunt verwachten als (beginnende) belegger. 

De één vind dat als jij überhaupt winst maakt, jij het al voortreffelijk doet! Toch zijn er ook investeerders die jaar in jaar uit gemiddeld tientallen rendementen winst behalen waarbij meerdere rendementen van 100% of meer in de portefeuille aanwezig zijn. 

Wie heeft er gelijk? Om wat duidelijkheid voor investeerders te scheppen, heb ik een tabel gemaakt die meer duidelijkheid kan geven over jouw resultaten. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat de percentages een gemiddeld rendement betreffen over meerdere jaren.

Behaal jij een jaarlijks rendement van 0% of minder?

Toegegeven, zelfs de beste investeerders maken wel eens verlies op hun investering. 

Echter is dit bij hen eerder een zeldzaamheid dan een continuïteit. Als jij jaar in jaar uit meer verliezen dan winsten behaalt dan doe jij iets structureels fout. 

Het is goed om jouw huidige beleggersstrategie even goed te analyseren. Het kan zijn dat jij vooral in erg risicovolle speculatieve aandelen investeert. Wellicht maak jij veel gebruik van andere risicovolle beleggingsinstrumenten zoals CFD’s, Crypto’s of opties. Het kan zelfs zo zijn dat jij wel kwalitatief goede aandelen koopt, maar dat jij ze simpelweg op verkeerde momenten koopt.

Behaal jij een jaarlijks rendement tussen de 0% en 8%?

Het goede nieuws is dat jij in ieder geval winst maakt. Een beetje winst is altijd beter dan verlies. Vaak wordt deze categorie gezien als gemiddeld en ook zeer realistisch naar mijn mening. 

Zelfs als beginnende belegger zou dit rendement relatief eenvoudig haalbaar moeten zijn. Investeerders met deze resultaten investeren vaak in de bekende grote bedrijven zoals banken, Unilever en Shell. Je behaalt elk jaar een klein beetje winst, maar naar mijn mening is er veel meer rendement te behalen met beleggen.

Toen ik zelf begon met investeren dacht ik dat het halen van jaarlijks rendement van 8% per jaar, lastig is. Het behalen van jaarlijkse rendementen van boven de tien procent leek voor mij meer een droom dan realiteit. Als je toch probeerde om meer rendementen te behalen dan moest je dit doen door hele risicovolle beleggingen te doen. Toch? 

Het is logisch dat ik dit als beginner dacht. Het is ook logisch dat met mij, er nog vele anderen zijn die dit nog steeds denken. De financiële wereld doet jou namelijk geloven dat beleggen erg lastig is, omdat de zogenaamde “beleggingsexperts” het vaak niet beter doen dan het behalen van een gemiddeld jaarlijks rendement van 8 procent. Wat bleek? Op mijn eerste belegging ooit (Het bedrijf Apple) behaalde ik een rendement ver boven de 8%.

Deze strategie is naar mijn ervaring minder risicovol dan andere beleggingsstrategieën. Sterker nog je kunt veel risico’s inperken. Daarom loopt het rendement ook steeds verder op. 

Behaal jij op op dit moment een rendement van 8% of lager en vraag jij je af hoe jij eenvoudig meer rendement kunt behalen? Dat probleem wil ik graag voor jou oplossen. 

Ik heb een artikel geschreven hoe jij zelf deze strategie eenvoudig kunt gebruiken. Met dit artikel wil ik jou graag helpen om een jaarlijks rendement van 20 procent of meer te realiseren. Je kunt dit gratis en waardevolle artikel vinden door op de knop hieronder te klikken.

Hoe investeren in aandelen?

Ontdek hoe jij vrijwel zonder risico een jaarlijks rendement kunt behalen van 20% of meer!

Behaal jij een jaarlijks rendement tussen de 8% en 15%?

Je doet het al beter dan de meeste beleggers. Zeker als jij dit rendement jaren kan vasthouden. Er is een mooie Amerikaanse gezegde genaamd “beating the market”. 

Vaak wordt met de markt verslaan, het verslaan van de S&P 500 index bedoeld. In de S&P500 index staan de 500 grootste bedrijven van de Verenigde Staten vermeld en om die reden wordt deze index vaak gebruikt als graadmeter of benchmark hoe de economie er nu precies voorstaat. 

Wat blijkt? Gemiddeld gezien over al die tientallen jaren behaalt de S&P500 index, een rendement van ongeveer 8 procent. Dit is dan ook de reden waarom een rendement van 8 procent als een gemiddeld rendement wordt gezien. Gemiddeld gezien versla jij dus de markt als jij in deze categorie valt. 

Behaal jij een jaarlijks rendement tussen de 15% en 20%?

Als jij in deze categorie valt dan doe jij het eigenlijk erg goed. Als jij keer op keer dit soort rendementen weet te behalen dan weet jij wat je aan het doen bent. Het is zeker niet onmogelijk om dit soort rendementen te behalen. 

Vele mensen zullen voor dit soort rendementen graag vooraf tekenen. Heb je toevallig mijn cursus gevolgd? Een rendement van minimaal 15% is namelijk precies wat ik persoonlijk elk jaar nastreef. 

Behaal jij een jaarlijks rendement van 20% of hoger?

Als jij in deze categorie valt dan word jij door velen beschouwd als een extreem goede investeerder. 

Je weet wat je doet en ik hoop dat je dit nog jaren kunt vasthouden. Als je namelijk keer op keer dit soort rendementen weet te behalen dan zul je op de lange termijn erg veel geld gaan verdienen.

Tot slot

Heb jij dit artikel gelezen en vind jij dit waardevolle, interessante en leerzame content? Dan weet ik zeker dat jij mijn cursus genaamd”investeren in aandelen doe je zo” nog waardevoller, interessanter en leerzamer gaat vinden! Weet jij nog dat ik tijdens stap twee het had over de cruciale vijf groeicijfers die elke belegger zou moeten analyseren? Tijdens mijn cursus zal jij onder andere het volgende leren:

  • Hoe jij de vijf cruciale groeicijfers eenvoudig zelf kunt berekenen
  • Waar jij GRATIS alle belangrijke informatie voor jouw analyses vandaan kunt halen
  • Hoe jij zelf eenvoudig de debt ratio kunt berekenen
  • Hoe jij zelf berekend hoeveel een aandeel nu precies waard is
  • En nog veel meer…
Ben jij nieuwsgierig en wil jij meer informatie over deze cursus?

Klik dan op de knop hieronder.

Hoe investeren in aandelen?

Ontdek hoe jij vrijwel zonder risico een jaarlijks rendement kunt behalen van 20% of meer!
Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie