Alles over investeren

Wat is investeren?

Ook uitgelegd in een video:

Wat is investeren?

Delen
Delen
Delen
Delen

Jij hebt vast wel eens van het woord investeren of het woord beleggen gehoord. Het kan zijn dat je het woord wel eens bent tegengekomen tijdens een les economie. Maar wat betekent het woord investeren eigenlijk? Investeren of beleggen betekent het volgende:

"Investeren is het gebruiken van tijd, energie of geld om op de lange termijn een beter resultaat te bereiken"

-De Dikke van Dale-

Ik zal jou een simpel voorbeeld geven om het woord investeren beter te begrijpen. Een man genaamd Jan heeft hard gewerkt en daardoor heeft Jan momenteel €1.000 op zijn spaarrekening staan. Op een dag vraagt Jan zich af hoe hij van die €1.000 bijvoorbeeld €1.200 kan maken. Nu kan Jan twee dingen doen. 

Allereerst kan Jan ervoor kiezen om die €1.000 op een spaarrekening te laten staan, maar dan zal het geldbedrag niet of nauwelijks groeien, omdat de spaarrente die Jan ontvangt erg laag is. 

Ten tweede kan Jan ervoor kiezen om die €1.000 te investeren. Jan kijkt rond op het internet en leest dat hij zijn geld kan laten groeien door aandelen te kopen. Jan komt erachter dat het mogelijk is om aandelen van het bedrijf Apple te kopen. Jan is al bekend met dit bedrijf, want Jan maakt dagelijks gebruik van Apple haar producten. Jan besluit om voor €1.000 aan Apple aandelen te kopen. Op een dag kijkt Jan naar zijn Apple aandelen en hij ziet dat zijn aandelen met 20% in waarde zijn gestegen sinds hij de aandelen kocht. Als Jan besluit om zijn aandelen nu te verkopen dan krijgt Jan geen €1.000, maar €1.200 terug. Jan heeft door investeren een mooie winst behaald van €200.

Zoals je ziet in het voorbeeld ziet, investeert Jan het geld wat hij op dit moment niet nodig heeft. Vervolgens gebruikt Jan dit geld om meer geld te krijgen. Jan laat als het ware zijn geld voor hem werken.

Tot slot

Heb jij dit artikel gelezen en vind jij dit waardevolle, interessante en leerzame content? Dan weet ik zeker dat jij mijn cursus genaamd”investeren in aandelen doe je zo” nog waardevoller, interessanter en leerzamer gaat vinden! Weet jij nog dat ik tijdens stap twee het had over de cruciale vijf groeicijfers die elke belegger zou moeten analyseren? Tijdens mijn cursus zal jij onder andere het volgende leren:

  • Hoe jij de vijf cruciale groeicijfers eenvoudig zelf kunt berekenen
  • Waar jij GRATIS alle belangrijke informatie voor jouw analyses vandaan kunt halen
  • Hoe jij zelf eenvoudig de debt ratio kunt berekenen
  • Hoe jij zelf berekend hoeveel een aandeel nu precies waard is
  • En nog veel meer…
Ben jij nieuwsgierig en wil jij meer informatie over deze cursus?

Klik dan op de knop hieronder.

Hoe investeren in aandelen?

Ontdek hoe jij vrijwel zonder risico een jaarlijks rendement kunt behalen van 20% of meer!
Delen
Delen
Delen
Delen

Anderen bekeken ook

Plaats een reactie