Investeerders

Wie is Robert Kiyosaki?

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Twitter

Wie is Robert Kiyosaki?

Robert Kiyosaki is een Amerikaanse zakenman en investeerder. Hij is de oprichter van ‘The Rich Dad Company’. 

Robert staat echter vooral bekend als een groots auteur. Hij schreef meer dan 26 zelfhulpboeken waaronder de bekende bestseller genaamd ‘Rijke Pa Arme Pa‘. 

Zijn boeken zijn wereldwijd bekend aangezien zijn boeken in 51 verschillende talen zijn uitgegeven. 

Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 27 miljoen exemplaren verkocht.

Robert zijn jeudperiode

Robert is geboren op 8 april 1947. In zijn boeken vertelt Robert dat hij een beste jeugdvriend had genaamd Mike. Robert kwam als kind vaak op bezoek bij Mike en leerde veel van Mike zijn vader. Mike zijn vader was een laagopgeleid man, maar wist wel alles over investeren, zaken doen en geld. Dit stond in schril contrast met Robert zijn echte vader die juist hoogopgeleid was, maar niets wist over investeren, zaken doen en financiën. Robert raakte geïnspireerd door de vader van Mike en besloot dat hij zelf ooit een succesvol zakenman en investeerder wilde worden.

Na het succesvol behalen van zijn middelbare school diploma, ging Robert naar de Marine school in New York. Na het succesvol behalen van zijn HBO-opleiding als Marine officier, ging Robert werken voor het bedrijf ‘Standard Oil’. Hij werd derde stuurman op een olietanker. In zijn boeken geeft Robert aan dat hij koos voor deze baan zodat hij tijdens zijn verre reizen naar Azië iets mee kon pikken van de internationale handel. 

Robert werkte een half jaar voor ‘Standard Oil’, maar keerde terug bij de marine om zich voor de Verenigde Staten in te zetten tijdens de Vietnam-oorlog. Na de oorlog besloot Robert op 27 jarige leeftijd, verkoper te worden bij het bedrijf ‘Xerox’. Naar eigen zeggen maakte Robert deze keuze om van zijn verlegenheid af te komen en om van Xerox geweldige verkooptrainingen gebruik te maken. 

Robert als ondernemer

Op 30 jarige leeftijd begint Robert met zijn eerste bedrijf genaamd ‘Rippers’. Het bedrijf maakte speciale portemonnee’s voor surfers. Dit was uniek aangezien deze producten destijds nog niet bestonden. Toch ging het bedrijf op den duur failliet, omdat ‘Rippers’ niet kon concurreren met de lage Aziatische kosten. 

Niet lang nadat ‘Rippers’ failliet werd verklaard, begon Robert met zijn tweede bedrijf. Het bedrijf maakte T-shirts, hoeden en tassen voor heavy metal rock bands. Echter ging ook zijn tweede bedrijf failliet in 1980. 

Vijf jaar later na het failliet verklaren van zijn tweede bedrijf begon Robert met zijn derde bedrijf. Het bedrijf gaf trainingen over ondernemerschap, investeren en sociale verantwoordelijkheden. Het bedrijf was een stuk succesvoller dan de voorgaande bedrijven. Robert besloot om het bedrijf te verkopen in 1994. Rond deze tijd trouwde Robert met een vrouw genaamd Kim. Robert en Kim Kiyosaki zijn tot de dag van vandaag met elkaar getrouwd. Robert heeft veel geleerd van zijn vrouw Kim, aangezien Kim destijds al was begonnen met investeren in vastgoed. 

In 1997 begon Robert met zijn vierde bedrijf genaamd ‘Cashflow Technologies’ die hij tot vandaag de dag in bezit heeft. Het bedrijf is net als zijn vorige bedrijf een educatief bedrijf. ‘Cashflow Technologies’ is het bedrijf achter talloze bekende en controversiele boeken zoals ‘Rijke Pa Arme Pa‘ en ‘Cashflow Kwadrant‘. Verder probeert het bedrijf het onderwijs op een drastische, maar positieve manier te veranderen. Robert is van mening dat de meeste mensen van traditioneel onderwijs niet gemotiveerd raken om meer te willen leren. Daarom besloot Robert enkele spellen te ontwikkelen waarmee je leert om met geld en financiële beslissingen om te gaan. Ten slotte verdient het bedrijf vooral geld door het geven van seminars die worden uitgevoerd door franchisers. 

Robert zijn beleggersstrategie

Robert investeert zelf voornamelijk in vastgoed en in aandelen van zogenaamde small-cap bedrijven. Ondanks dat Robert voornamelijk alleen in deze twee investeringsgroepen investeert, vind hij investeren in het algemeen erg belangrijk. Robert is van mening dat ieder persoon eerst geld moet steken in een flinke beleggersportfolio voordat hij of zij geld besteed aan dure uitgaven zoals een huis of auto. Investeringen zoals aandelen en vastgoed leveren namelijk geld op waardoor je merkt dat je alsmaar rijker zult worden. Op den duur is jouw beleggersportfolio zo gegroeid dat je kunt leven van huurinkomsten en dividenden. Robert is van mening dat wanneer je dit bereikt hebt, je ook meer kan uitgeven aan luxe producten en diensten aangezien jouw investeringen constant geld voor jou in het laatje brengen. 

De meeste mensen opereren juist precies andersom. De meeste mensen geven hun loon meteen uit aan luxe producten en diensten die geen geld opleveren, maar juist geld kosten (ook wel passiva genoemd). Door zo om te gaan met je geld zul je constant moeten blijven werken om aan dure uitgaven en vaste lasten te blijven voldoen. Je zult merken dat je niet rijker zult worden, maar juist steeds harder moet werken. Dit levert voor veel mensen stress op. 

Herken jij jezelf hierin? Dan zou ik adviseren om Robert zijn boeken te lezen. Het boek waar je het beste mee kunt beginnen is Robert zijn bestseller genaamd ‘Rijke Pa Arme Pa’. 

Klik op de knop hieronder om te ontdekken wat mijn mening is van het boek en wat anderen vinden van het boek!

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Plaats een reactie