2 redenen waarom ik al maanden geen aandelen meer heb gekocht

Het is inmiddels al een aantal maanden geleden dat ik voor het laatst aandelen heb gekocht. De laatste aandelen die ik heb gekocht waren aandelen van het Amerikaanse Beyond Meat. Begin april 2020 vond ik een prijs van zo’n $63 erg interessant en ik sloeg dan ook meteen mijn slag. Sindsdien heb ik vooral passief aan de zijlijn gestaan. Waarom? Vraag je je wellicht af. Beurzen zijn immers hard omhoog gegaan. Toch zijn er twee goede redenen waarom het slim kan zijn om de komende tijd een passieve houding te nemen op de beurs.

Om te kunnen beleggen heb je geld nodig. Of beter gezegd, je hebt geld nodig wat je over een langere periode niet hoeft te gebruiken. De eerste reden waarom ik de laatste maanden geen aandelen heb gekocht is simpelweg om het feit dat ik weinig cash heb liggen. Veruit het grootste deel van mijn vermogen heb ik geïnvesteerd in maart. Destijds daalden beurzen keihard als gevolg van het coronavirus die de wereld steeds meer in haar greep kreeg. Tijdens deze hevige, maar korte crash, waren veel aandelen (zeer) goedkoop geprijsd. Tijdens deze crash sloeg ik dan ook mijn slag door aandelen te kopen van Alaska Airlines, Carnival, Facebook & Beyond Meat.

Toch is het gebrek aan cash niet de grootste reden. Ik had namelijk wel degelijk nog wat meer kunnen investeren de afgelopen maanden. Nee, de grootste reden is dat aandelen simpelweg zeer duur zijn op dit moment. Met name ‘Big Tech’ en bekende groei aandelen zijn zeer overgewaardeerd op dit moment. Denk dan aan aandelen zoals Apple, Amazon, Tesla & Shopify. Sommige van deze aandelen staan zelfs op hun all time high. Persoonlijk ben ik van mening dat het niet slim is om voor de huidige prijzen aandelen te kopen. Je loopt simpelweg erg veel onnodig risico door aandelen in te kopen wanneer aandelen overgewaardeerd zijn.

Wanneer aandelen zo hoog geprijsd blijven blijf ik als belegger aan de zijlijn zitten. Ik doe mijn onderzoek en ga op zoek naar interessante aandelen die ik kan kopen zodra aandelen weer laag geprijsd zijn. Dit is een kwestie van geduld, maar het moment zal weer een keer komen. Wanneer die crash dan komt, dan wil ik mijn slag slaan.

Dit artikel delen op social media

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op LinkedIn
Delen op WhatsApp
Delen via Mail
Delen op Reddit

laat een bericht achter...